Pagini: 1 2 3 4 »
Au fost arătate 1-30 din 109 mesaje
109. AndreyYy112   (04.Noi.2012 00:29:45)
0  
In scoala noi invatam.
In pauze ne jucam,
Profesorii ii ascultam;
Si la ore nu mancam.

Orele-s frumoase,
Elevii rad in clase.
Se ajuta recicrop...
Parca ar fi acelasi corp.

Orele sunt lungi.
Pauzele scurte,
Insa noi ne bucuram;
Pentru ca sunt multe!

Copii adora scoala,
Vor si sa ajute.
Uita plictiseala;
Si primesc multe!

108. AndreyYy112   (04.Noi.2012 00:10:30)
0  
Asta este scoala mea,
Este foarte mare;
Lumea deloc nu e rea.
Scoala este Tare.

107. Denisa a 7-a A   (18.Noi.2011 00:19:18)
0  
Un pitic
Atat de mic
Facea baie intr`un ibric
Pe sapun a alunecat
Si piticul s-a inecat biggrin tongue smile cool

106. Roxana   (26.Oct.2010 10:48:05)
0  
Ingeras, coboara lin
Langa patul meu
Somn usor tu sa-mi aduci
De la Dumnezeu.
Sa adorm pe bratul tau
Dulce, dragastos,
Pana-n zori, cand m-oi trezi,
Dintr-un vis frumos.
Inger,ingerasul meu,
Tu pazeste-ma de rau
Si du-ma la Dumnezeu!
Amin.

105. RUGACIUNI   (12.Ian.2010 22:51:23)
0  
Am o cruciulita Sfanta
Si la gat o port mereu,
O iau seara in manute
Si ma rog la Dumnezeu;
,,Doamne, ai grija de mine,
De bunici, parinti, copii,
Da-ne ajutor la toate
Si la greu langa noi fii!
Ajuta-ma sa cresc mare,
Pe parinti sa-I multumesc
Doamne, fii mereu cu mine
Si ma iarta cand gresesc.’’
Amin.

104. RUGACIUNI   (12.Ian.2010 22:50:43)
0  
Ingeras, coboara lin
Langa patul meu
Somn usor tu sa-mi aduci
De la Dumnezeu.
Sa adorm pe bratul tau
Dulce, dragastos,
Pana-n zori, cand m-oi trezi,
Dintr-un vis frumos.
Inger,ingerasul meu,
Tu pazeste-ma de rau
Si du-ma la Dumnezeu!
Amin.

103. RUGACIUNI   (12.Ian.2010 22:50:24)
0  
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim,Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe tine cea cu adevarat, Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Amin.

102. RUGACIUNI   (12.Ian.2010 22:50:03)
0  
Preasfanta mea Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, Feciora Maria,cu sfintele si puternicile tale rugaciuni, izgoneste de la mine, deznadejdea, uitarea, necunostinta, nepurtarea de grija si toate gandurile cele spurate, cele rele si hulitoarea de la ticaloasa mea inima si de la intunecata mea minte.Si stinge vapaia poftelor mele, ca singur sunt si neputincios.Si ma izbaveste de multe rele si aduceri aminte

101. RADU   (12.Ian.2010 22:49:03)
0  
Era odata un om care isi tinea cainele cu el in casa . Dupa moartea sa omul a lasat un bilet cainelui in care spunea viitorului mostenitor ca sa nu alunge cainele din casa . Cainele i-a dat acest bilet pisicii pentru al pune bine , aceasta s-a dus si a ascuns biletul in podul casei pentru al pastra in siguranta . Cand mostenitorul a venit in casa cainele i-a zis pisicii sa se duca sa i-a biletul de unde l-a ascuns ca sa il dea omului .Pisica sa dus in podul casei unde ascunsese biletul si nu l-amai gasit pentru ca aceasta fusese ros de soarecii .
Si deaceea cainele uraste pisica ca a piedut biletul si pisica uraste soarecii pentru ca au ros biletul

100. DIANA   (12.Ian.2010 22:47:58)
0  
DESPRE CULORI

Culoarea cerului si a oceanului, albastrul este una dintre cele mai populare culori. Efectul sau asupra psihicului uman este exact opus celui produs de culoarea rosie. Albastrul linistit si relaxant determina organismul sa produca substante chimice calmante, astfel incat este adesea utilizat in designul interior, in special pentru dormitoare.


99. DIANA   (12.Ian.2010 22:47:37)
0  
De asemenea, albastrul poate fi si foarte rece si deprimant. Consultantii din domeniul modei recomanda purtarea hainelor de culoare albastra la interviurile de angajare, deoarece simbolizeaza loialitatea. Oamenii dau dovada de o mai mare productivitate daca muncesc in camere ai caror pereti sunt varuiti in albastru. Studiile arata ca halterofilii reusesc sa ridice mai multa greutate daca se antreneaza in sali de gimnastica albastre. Imbracamintea albastra purtata in Roma antica de functionarii publici a rezistat pana in ziua de astazi, transmitandu-se uniformelor albastre purtate de politisti sau de angajatii din alte ramuri profesionale.

98. Alice   (12.Ian.2010 22:46:26)
0  
Baby ridica-te si danseaza
Nu-ti pierde vremea,eu sunt aici
In fiecare secunda, in fiecare noapte
Nu voi incerca sa ma impotrivesc
Ceva s-a schimbat cand ai intrat pe usa
Numai tu poti sa ma aprinzi si sa ma intorci pe dos
Si imi pierd controlul
De fiecare data cand imi spui
Refren:
Baby ridica-te si danseaza
Baby ridica-te si danseaza
Misca-ti corpul langa al meu
De la stanga la dreapta

97. Alice   (12.Ian.2010 22:46:08)
0  
Baby get up and dance
Don’t waste your time here I am
Every second every night
I won’t try to fight it
Something has change when you walked through the door
Only you can turn me on and upside down
I lose control myself
Every time I hear you say
Chorus:
Baby get up and dance
Baby get up and dance
Move your body next to mine
From the left to the right

96. Larisa Milan   (12.Ian.2010 22:45:08)
0  
Craciunul este ziua nasterii Domnului Iisus Hristos. Obiceiurile ce le descriu sunt din zona noastra, a judetului Mehedinti, in apropierea orasului Tr.Dr.Severin. Aceste obiceiuri incep cu data de 24 Decembrie care se mai numeste si ziua de Ajun.
Cand incepe sa se intunece toti copiii se aduna intr-un loc dinainte stabilit,cu lumini si toate cele necesare pentru a pleca in colindat.

95. Larisa Milan   (12.Ian.2010 22:44:35)
0  
obiceiuri de craciun
Satenii se pregatesc pentru primirea colindatorilor cu colaci si turta dulce si totodata aprinzand focuri pe la porti asteptand colindatorii.Copiii trec pe la toate casele pentru a primi colacei si dulciuri si apoi se retrag.Mai tarziu, grupuri de copii se aduna pentru a pleca cu steaua pe la casele satenilor. Merg pe la fiecare satean in parte. Invitati fiind, intra in casele oamenilor, canta si sunt recompensati cu daruri si fructe.
Bineinteles ca in fiecare casa exista bradul de Craciun, iar copiii asteapta sa vina “mosul”. Acesta sunt cateva dintre obiceiurile de Craciun din satul bunicilor.

94. MIHAELA ANA   (12.Ian.2010 22:42:55)
0  
Cuvântul "înger" derivă din grecescul "angelos" care înseamnă "mesager". După cum ne sugerează şi numele lor, îngerii au rolul de a intermedia relaţia omului cu Dumnezeu, transmiţând mesajele de la El către om şi invers, de la om către Dumnezeu. Dar ei nu sunt doar nişte simpli mesageri în înţelesul strict al cuvântului ; ei au sarcina şi de a ne ghida şi susţine pe lungul drum al vieţii.

93. MIHAELA ANA   (12.Ian.2010 22:42:41)
0  
Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită, fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii. Cunosc secretele naturii, stăpânesc legile care guvernează Universul, sunt păstrătorii unei ştiinţe vaste şi a unei înţelepciuni infinite. Ei lucrează constant pentru binele omului, întotdeauna şi pretutindeni. Chiar dacă noi nu percepem prezenţa lor şi nu le acordăm niciun gând, îngerii veghează asupra noastră în orice clipă, ne ajută în momentele dificile şi ne apără de tot felul de pericole.

92. MIHAELA ANA   (12.Ian.2010 22:41:52)
0  
DESPRE INGERI
Îngerii se află pretutindeni: ei veghează asupra caselor, ne însoţesc în călătorii, sunt alături de persoanele care suferă şi care au nevoie de susţinere şi consolare în momentele de descurajare. Nefiind îngrădiţi de legile impuse de materie, ei se pot deplasa cu o viteză inimaginabilă pentru noi, care suntem constrânşi de legile spaţiului şi ale timpului ; este suficient să ne gândim la ei şi imediat sunt alături de noi, gata să ne ofere ajutorul lor preţios. Incă de la Botez, fiecare fiinţă umană este lăsată sub protecţia unui înger care are sarcina precisă de a o asista în orice moment al vieţii sale, fără s-o abandoneze niciodată. Fiecare persoană are deci propriul său înger păzitor, indiferent de rasă, cultură sau natia de care aparţine.
Adeseori sa ne rugam ingerului pazitor al vietii noastre, ferindu-ne de tot ceea ce este rau si neplacut inaintea lui Dumnezeu.

91. VALY VALENTIN [DUDASU]  (18.Noi.2009 08:37:35)
0  
POSTUL CRACIUNULUI...Dacă în zilele de Luni, Miercuri si Vineri prăznuim vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră (+), mâncăm untdelemn si bem vin; iar de va cădea hramul bisericii sau sărbătoare însemnată în calendar cu cruce rosie (+), atunci dezlegăm si la peste. Martea si joia mâncăm peste, untdelemn si bem vin, când cade în aceste zile: vreun sfânt mare, hramul sau sărbători cu rosu.
În ziua de Ajun se mănâncă tocmai seara si anume: grâu fiert îndulcit cu miere, poame, covrig sau turte din făină, căci cu seminte a ajunat Daniil proorocul si cei trei tineri din Babilon, care au închipuit - mai înainte - Nasterea lui Hristos. La Crăciun, în orice zi ar cădea mâncăm de dulce. MÂNCĂM PEŞTE : Intrarea în Biserică a Maicii Domnului - 21 noiembrie chiar dacă această sărbătoare ar cădea Miercurea sau Vinerea.De asemenea mâncăm peste în Lunile, Miercurile si Vinerile acestui post, dacă în aceste zile cade hramul bisericii din enoria noastră.

90. VALY VALENTIN [DUDASU]  (18.Noi.2009 08:33:49)
0  
Postul Nasterii Domnului sau al Crăciunului ne dă putinta curătirii trupesti si sufletesti. El închipuie ajunarea de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, precum si postul patriarhilor din Vechiul Testament. După cum aceia asteptau venirea lui Mesia cu post si rugăciune, asa se cuvine să astepte crestinii si să întâmpine prin ajunare pe 'Cuvântul lui Dumnezeu' născut din Fecioara Maria.

Acest post tine 40 de zile: de la 15 Noiembrie la 25 Decembrie, lăsăm sec în seara sfântului Filip, la 14 Noiembrie. Dacă această zi cade Miercurea sau Vinerea, începem postul în seara zilei de 14 Noiembrie. Postim de carne , ouă si brânză. Lunea, Miercurea si Vinerea mâncăm bucate fără unsoare (ulei) si fără vin. Martea si Joia se dezleagă la untdelemn si vin. Sâmbetele si duminicile ,până la 20 decembrie exclusiv, se dezleagă la untdelemn, vin si peste.


89. VALY VALENTIN [DUDASU]  (02.Noi.2009 20:46:15)
0  
Biserica Ortodoxă Română din Paris este, alături de cea rusească din strada Daru şi de cea grecească din strada Bizet, una din cele trei catedrale ale Ortodoxiei în Oraşul Luminilor. Cu slujbe în limba română şi un cler român, biserica din strada Jean de Beauvais a fost timp de mai bine de o sută de ani un fel de a doua ambasadă, culturală şi spirituală, a României în capitala Franţei, şi reprezintă până astăzi o oază de românitate şi ortodoxism pentru toţi românii, fie că sunt exilaţi, refugiaţi politic ori social, fie studenţi, ori simpli turişti sau trecători prin Paris.

Biserica, monument de arhitectură pentru Franţa secolului al XIV-lea şi mărturie de cultură şi spiritualitate pentru România, poartă această dublă încărcătură şi moştenire istorică.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la 30 ianuarie 1374, de însuşi regele Franţei, Charles V, în amintirea cancelarului său, cardinalul Jean II de Dormans, episcop de Beauvais.


88. VALY VALENTIN [DUDASU]  (27.Oct.2009 18:45:20)
0  
VIAŢA SF. DUMITRU IZVORATORUL DE MIR

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu (284- 311) si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului, botezat in taina de parintii sai, de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor. Si il invatau parintii in camara cea ascunsa a palatului lor toate tainele sfintei credinte, luminandu-i cunostinta despre Domnul nostru Iisus Hristos, precum si milostenia cea catre saraci, savarsind, adica, faceri de bine, celor ce trebuiau. Si asa, Dimitrie a cunoscut adevarul din cuvintele parintilor sai, dar, mai ales, a inceput a lucra intr-insul darul lui Dumnezeu.


87. VALY VALENTIN [DUDASU]  (21.Oct.2009 20:14:51)
0  
Majoritatea unităţilor de învăţământ impun elevilor, prin regulamentele de ordine interioară, închiderea telefoanelor mobile la ore, săruturile şi îmbrăţişările pe holuri, sau interzicerea fumatului în perimetrul şcolii.Aceste reguli care sunt impuse elevilor nu fac decât să acţioneze ca un bumerang, întrucât creierul uman nu reacţionează la negaţie, este părerea psihologilor. "A interzice total nu este o soluţie, deoarece creierul uman nu reacţionează la negaţie. Acesta nu reţine decât ultimele cuvinte din ceea ce i se impune şi face exact inversul. Elevului trebuie să i se dea soluţii ca să aibă impresia că el a ales.Trebuie găsită o soluţie ca regula să fie spusă în aşa fel încât să se creadă că elevul este cel care a luat decizia. Sunt de părere că toţi copiii trebuie să participe activ în luarea deciziilor. Mulţi dintre profesori sunt mai rigizi şi cred că au prea multe drepturi, unii dintre ei îndrăznesc prea mult şi elevii nu prea au dreptul la libera exprimare"

86. VALY VALENTIN [DUDASU]  (19.Oct.2009 22:29:49)
0  
TINERETUL, ÎNCOTRO?
„Pedepseşte cu asprime viciile,ca să nu ai ce crime să osândeşti”(Pitagora)
Vremea noastră e vremea tineretului. O lume veche se dărâmă,o lume nouă îşi caută formele de viaţă. Pulsul ei zvâcneşte în venele tineretului. Puls iuţit de nelinişte,întretăiat de nesiguranţe,biciuit de enigme. Neliniştea generaţiei vechi se transformă în suspine după lumea care amurgeşte ;zbuciumul generaţiei noi este plin de nădejdi aruncate spre lumea care vine.
Copiii de azi,este clar,nu mai seamănă cu copiii de acum 40-50 de ani. Dacă ar fi să căutăm să stabilim pe ce cărări tainice a xxxxit prefacerea de sub ochii părinţilor, suntem şi rămânem totuşi nesolidari cu copiii,ar fi să rămânem într-un domeniu nesigur,pe care însă Sfânta Scriptură îl luminează deodată cu sentinţa inatacabilă:”Părinţii au mâncat aguridă/Şi s-au strepezit dinţii copiilor.”

85. D   (17.Oct.2009 08:40:35)
0  
* Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decit sa fii pesimist si sa ai dreptate. (Jack Penn)
* Toata lumea se plinge ca nu are memorie, dar nimeni nu se vaita ca nu are logica. (La Rochefoucauld)
* Munca in echipa presupune in primul rind sa-ti pierzi jumatate din timp explicindu-le celorlalti de ce nu au dreptate. (George Wolinski)
* Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune. (proverb turc)

84. VALY VALENTIN [DUDASU]  (12.Oct.2009 20:51:08)
0  
BANC...la examen
O tanara jurnalista, este trimisa la un examen de licenta sa faca un reportaj. Iese primul student vizibil emotionat.
-Ne puteti spune cum a fost la examen?
-Pai ...emotii, dar am fost pregatit, am luat 9.
Iese al doilea, sifonat, cravata stramba, rosu la fata....
-E? cum a fost?
-Pai cu ce am stiut eu, cu ce m-a ajutat profesorul, eh am luat 7
Al treilea, cu o figura resemnata, arunca la iesire, tot ce avea la cos
-E, e, cum a fost?
- mmm...Ca la biserica...
A aaa,..Cum adica mah, ca la biserica????
- Pai cand vorbeam eu isi facea cruce profesorul, si cand vorbea el, imi faceam cruce eu...

83. VALY VALENTIN [DUDASU]  (10.Oct.2009 20:23:57)
0  
. Adolescenta, desi este o perioadã tulbure si plinã de frãmântãri, reprezintã vârsta inteligentei nonconformiste, a marii sinceritãti. Imaginatia, puterea de creatie si perspicacitatea ating forme maxime. Idealurile de viata si pregãtirea profesionalã încep sã capete contur si dispar în mod evident pasiunile vechi din copilãrie, si de ce nu chiar interesul pentru scoalã.
Problema orientãrii profesionale se pune diferit în functie de capacitãtile intelectuale ale tânãrului si de dorinta profilãrii pe un anumit domeniu de activitate. Pentru unii tineri viitorul profesional este un subiect central, clar si în acest scop ei acordã un interes deosebit materiilor scolare corelate cu viitoarea profesie. Un alt gen de tineri adolescenti nu au fixatã o profesie anume sau sunt influentati de pãrinti si apropiati. Pentru ceilalti viitorul nu este proiectat în nici un fel.

82. VALY VALENTIN [DUDASU]  (10.Oct.2009 20:19:53)
0  
Omul a fost creat pentru a convietui într-o comunitate, alãturi de alti oameni si în acest scop el este indiscutabil legat si afectat de relatiile ce se stabilesc între cei deopotrivã cu el. Socieatea în care acesta îsi desfãsoarã activitatea îi oferã sau mai bine zis trebuie sã-i ofere cadrul propice de manifestare a personalitãtii cît si aprecierea muncii pe care o face, bineînteles, într-un scop benefic. Lumea în care trãim este importantã nu numai în ideea cã este spatiul în care vietuim, ea trebuie sã exprime dorinta noastrã de a progresa si de a urca pe scara umanitãtii. Cei ce vor asigura mai departe continuitatea efortului si a gîndirii umane sunt adolescentii de azi, oamenii de mâine.

81. Briceag Dorina   (03.Oct.2009 16:52:38)
0  
continuare
One afternoon in late autumn, the ducklig saw some beautiful white birds flying overhead.
„If only I looked like that”, he said.
Soon the duckling learned to fly. As he flew, he looked down and saw three of the beautiful white bird below on a lake. They were swans. As the duckling flew towards them, he caught sight of his own refelection and could hardly believe what he saw. He wasn’t an ugly duckling at all! He was a swan!The other swans called to him kindly,”Welcome home!”

80. Briceag Dorina   (03.Oct.2009 16:52:16)
0  
continuare
So, the ugly duckling ran away again. He walked wearily over fields and through woods. At last, as the night was falling, he came to a cottage. He settled down on the doorstep out of the cold wind and went to sleep. In the morning, the old woman who lived in the house, found the sleeping duckling.
„You can stay”, she said kindly, with my hen and my cat.”
But the hen and the cat had other ideas. They chased the duckling away.
„You are no use at all”, they said.


Prenume *:
Email *:
WWW:
Cod *: