ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”DIMITRIE GRECESCU”

Meniu site
Categoriile secţiunii
Referate [3]
Referate, articole, materiale
RELIGIE [8]
Materiale didactice utile
LIMBA ROMANA [2]
Materiale didactice utile
ISTORIE [1]
Materiale didactice utile
Sondajul nostru
Activitatea instructiv-educativă desfăşurată în şcoala noastră o apreciaţi ca:
Total răspunsuri: 251
Audio
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » Articole » RELIGIE

Pilda neghinei
PILDA NEGHINEI

 

        Dumnezeu, dupa ce a creat lumea, a vazut ca este foarte buna. Domnul nu este autorul raului. Raul este alegerea gresita a diavolului, care a dorit sa se impotriveasca lui Dumnezeu. El l-a invatat si pe om sa se impotriveasca lui Dumnezeu. El I-a creat pe oameni buni, insa acestia, invatati de diavol, au inceput sa faca ceea ce esterau.

 

        Mantuitorul ne cheama sa facem fapte bune si sa intram in Imparatia Sa. De aceea, intr-una din zile a rostit pilda neghinei. Aceasta ne spune ca un om a semanat samanta buna in tarina lui. In timp ce oamenii dormeau, un vrajmas a venit si a semanat neghina intre grau. Dupa ce au rasarit firele de grau, a rasarit si neghina. Robii stapanului casei au venit si L-au intrebat de unde vine neghina. Acesta le-a raspuns ca un vrajmas a facut lucrul acela. Atunci, robii L-au intrebat daca vrea sa se duca si sa o smulga. Stapanul le-a spus sa nu se duca deoarece atunci cand vor smulge neghina s-ar putea sa smulga si graul. Le-a zis sa astepte pana ce va veni vremea secerisului si atunci, sa smulga mai intai neghina, s-o lege in snopi si apoi s-o arda ,urmand ca dupa aceea sa ia graul si sa-l puna in granar.

 

        Semnificatiile pildei : Stapanul il reprezinta pe Mantuitorul. Samanta cea buna sunt "fii imparatiei". Neghina sunt cei care savarsesc rele si care devin astfel "fii celui rau". Tarina, campul este lumea. Dusmanul este diavolul. Secerisul este sfarsitul lumii si infricosatoarea judecata.

 

        Datori suntem sa ne pregatim tarina sufletului, ca nu cumva sa vina vrajmasul sa semene neghina si sa ne puna in pericol mantuirea. Asadar, trebuie sa mergem la slujbele Bisericii ca sa auzim cuvantul Lui Dumnezeu, iar apoi sa punem in aplicare cele auzite acolo, savarsind fapte bune si ferindu-ne de rau.
Categorie: RELIGIE | Adăugat de: George (16.Noi.2009)
Vizualizări: 2294 | Comentarii: 1 | Rating: 5.0/4
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

Site creat de elevii si cadrele didactice ale scolii
Găzduire site gratuită — uCoz